Programma VUUR & VLAM Festival

VUUR & VLAM Festival  viert de aftrap van 2019 als eerste festival van het nieuwe jaar in Rotterdam.Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 januari 2019 staat het Luchtpark Hofbogen in het teken van hartverwarmend spektakel. Laat je verrassen door vuurshows en vuurinstallaties. Geniet van straattheater en rooster marshmallows boven een vuurtje. Wanneer heb jij voor het laatst met je gitaar bij een kampvuur gezeten? Neem dus je eigen instrument mee! Voor de kleintjes is er een kinderprogramma met verschillende workshops. 

Vuurkunstenaars en theater 

 

Spectaculaire openingsact op vrijdag 18 januari om 18:00: SYMPHONY OF FIRE

“De krankzinnige liveshows bestaan uit knetterende tesla coils, metershoge vlammen en explosies die tezamen harmonieën en ritmische patronen vormen. Symphony of Fire dresseert de natuur zelve.”

Op vrijdag 18 januari (rond 18:00) start het festival met een openingsact waar muziek wordt gemaakt door middel van vuur, explosies en bliksem. Hoe dat kan? Door een chemicus, elektricien en muzikant bij elkaar te zetten onder de naam Symphony of Fire. De deuren van het festival openen om 16:00.

 

Naast de openingsact is er een doorlopend programma: 

Dagelijks en Doorlopend:

2 MILJOEN VOLT MAN (2x per dag)

We werken o.a. samen met Carnivale Den Haag. Carnivale staat voor betovering en verwondering zoals dat in 1930 ging. Reizende rariteiten, spectaculaire wetenschap, bizarre bezienswaardigheden en spannende danseressen. Een van die bezienswaardigheden is 2 miljoen volt man. Elke dag van het festival loopt de spanning (letterlijk!) hoog op tijdens deze spectaculaire show waarbij zeer hoge frequenties opgewekt worden door middel van een teslatransformator.

 

KARAVANA (2x per dag)

Karavana staat bekend om zijn mobiele locatie theater; bizarre ontmoetingen, interactieve performances en magische installaties. Karavana neemt jong en oud mee naar een wereld van verwondering.  Een apotheose van muziek, acrobatiek, vuur en ïmachineuze” constructies. Karavana voor al uw magie, staal en vuur!

2 miljoen volt man – Carnivale

 

Live Muziek

VRIJDAG 18

Buzzking en Convoi Exceptional

16:30    De band Buzzking kent zijn oorsprong in de straten van Rotterdam, waar verschillende straatmuzikanten elkaar vonden. Daaruit ontstond dit vrolijk swingende muziekgezelschap. De heerlijke “folk skank” nodigt uit om lekker te dansen, mee te zingen en er samen een tof feest van te maken.                                 

19:00 en 20:45     Convoi Exceptional weet hoe ze een kolkende mensenmassa moeten creëren. Zwetende dampende energieke improvisatie-klanken en pompende live beats. Vurig en soms juist even een klein moment van bezinning. Rock en Roll in har(d)t en nieren. 

 

ZATERDAG 19

 Balcony Players,  AvivA, Joris Cohen en Move Around Sound 

17:15 en 19:00   De Balcony Players spelen nomadische, energieke folklore waarbij je niet stil kunt zitten!

18:15  AvivA speelt wereldmuziek improvisaties op de hang (handpan) & viool.  Wie niet genoeg kan krijgen van de hang sluit aan in de vuurtent  waar Joris Cohen je meeneemt met zijn muziek.      

20:00 – 22:00   Move Around Sound is een compleet zelfstandige, Rotterdamse muziekinstallatie gemaakt door Studio Ruwedata. 

 

ZONDAG 20

 Black Dog Forge 010 en  Moniek de Leeuw ( NL ) & Ali Caglar Erdogan (TU)

17:00 en 18:15     Moniek de Leeuw en Ali Caglar Erdogan op viool en percussie, verrassen het publiek met hun energieke wereldmuziek. 

19:30 en 21:00    Black Dog Forge 010 spelen akoestische Grunge (denk aan Pearl Jam en Nirvana) en geven een hele eigen draai aan bekende nummers. Rauw, recht voor z’n raap en zonder tierelantijnen.

 

Kinderprogrammering

Dagelijks tussen 16:00 en 20:00 uur zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. We leren je bijvoorbeeld hoe je een goed vuurtje kan maken en er kan zelfs getekend worden met vuur! Maak ook een eigen kaars of lantaarn, of laat je schminken. Natuurlijk moet er ook gegeten worden! Wat dacht je van geroosterde marshmallows, broodjes boven vuur,  zelfgemaakte pannenkoeken en warme chocomelk.

 

Workshop ijzer smeden (12+) zo 20 januari 16:30 tot 18:30

Op zondag 20 januari geeft Stichting IJzerhart een  twee uur durende workshop ijzer smeden! Het smeden biedt je de mogelijkheid jezelf te leren kennen. Hoe richt je de hamer, hoe vervorm jij het ijzer, hoe gefocust kan je handwerk verrichten.

Door de combinatie van techniek, inzicht en kracht wordt gewerkt aan het vormen van het ijzer, waarbij  wilskracht en doorzettingsvermogen gebundeld moeten worden! Je leert het vuur beheersen, er wordt kennis gemaakt met de basisvormen van het smeden en wordt er geleerd gerichte opdrachten te verwezenlijken.

Let op: voor deze workshop heeft u een extra ticket nodig naast uw reguliere ticket voor het festival! De tickets voor de workshop ijzer smeden zijn via onderstaande link te koop. Er zijn 20 tickets beschikbaar. 

Tickets Workshop ijzer smeden (12+) 

IJzerhart

 

Nieuwjaarsvlam (buurtborrel) 

Rotterdam Noord viert op spectaculaire wijze het nieuwe jaar! Proosten met je buurtgenoten kan tijdens VUUR & VLAM Festival op Luchtpark Hofbogen tussen de artiesten, muzikanten en vuurspuwers.

Op zaterdag 19 januari is er van 16.00 – 18.00 een speciale gelegenheid voor Rotterdamse Noorderlingen om 2019 warm te beginnen: je goede voornemens voor 2019 lichten we uit. Wat in 2018 achter mag blijven kun je laten verdwijnen in de vlammenzee. Vragen of meer informatie nodig? Stuur een e-mail naar vuurenvlam@stichtingdeloodsen.nl 

 

Drinken & Eten

De bar van VUUR & VLAM is geopend en heeft o.a. heerlijke glühwein en warme chocomelk en een lekker biertje. Koffie en thee met wat lekkers worden aangeboden door Lokaal 1e klas koffie. Het eten wordt verzorgd door Toko Trash en Esto Food. Ook voor een smakelijk (vega(n)!) hapje kun je terecht op VUUR & VLAM.